Ulei motor pentru automobil

Ulei de motor
Găsiți cea mai rapidă metodă de a alege uleiul de motor
Introduceți parametrii uleiului de motor
Caută ulei de motor după modelul mașinii
Caută
Mărci de ulei de motor populare
Căutați vâscozitatea uleiului de motor
Ulei de motor pentru brand-ul auto:

Uleiul de motor este lichidul tehnic din sistemul de lubrificație a motorului unei mașini. Rolul lui său este de a diminua frecarea părților componente ale motorului, ducând astfel la creșterea duratei de viață a acestuia, la îmbunatățirea eficienței de funcționare și la reducerea consumului de carburant. Uleiul asigură răcirea pieselor componente din motor, le curăță de depunerile de murdărie și de carbon și le protejează împotriva corodării.

Clasificarea uleiurilor de motor:

 1. SAE. Are la bază caracteristicile de vâscozitate ale uleiurilor la diferite temperaturi. Este realizat de către asociația inginerilor de motoare de transport SAE Internațional. Datorită acestei clasificări, toate lichidele de lubrificație se împart în lichide de iarnă, de vară și all-seasons.
 2. API. În conformitate cu clasificarea făcută de Institutul American al Petrolului, toate lichidele de lubrifiere se împart în următoarele grupe: grupa S este pentru motoarele pe benzină iar grupele C și F pentru motoarele diesel. În funcție de caracteristicile motoarelor, fiecare dintre acestea se împart în categorii de service marcate cu litere. În ceea ce privește produsele din categoriile de service cu SN, CK4 și FA4, acestea sunt cele care se pliază pe cerințele cele mai recente.
 3. ACEA. În funcție de caracteristicile de funcționare a mașinilor, Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile definește 3 categorii pentru lubrifianți, astfel:
  1. А/В. Pentru motoarele diesel sau pe benzină de diferite configurații.
  2. C. Pentru motoare cu catalizatoare sau cu filtre de particule.
  3. E. Pentru motoarele cu carburant diesel ale autovehiculelor de transport și vehiculelor speciale.

Tipuri de uleiuri de motor în funcție de compoziția lor

Pentru clasificarea uleiurilor de bază pentru motoare, Institutul American al Petrolului a luat în calcul nu numai compoziția lor ci și tehnologia de fabricare, împărțind astfel toate produsele în 5 categorii:

 1. Produse fabricate din distilarea petrolului fără tratări suplimentare.
 2. Petrol distilat care a fost supus rafinării suplimentare.
 3. Petrol distilat fabricat prin metoda de rafinare structurată cu hidrocracare multiplă preliminară, utilizându-se hidrogen.
 4. Poli-alfa-olefine cu catene scurte, obținute prin sinteză chimică.
 5. Produse având la bază polieter sintetizat chimic.

O clasificare mult mai uzuală presupune împărțirea produselor în 3 grupe în funcție de compoziția lor:

 1. Minerale. Acestea includ lubrifianții care au la bază grupele I și II în concordanță cu clasificarea
 2. API. Acestea sunt ieftine și se potrivesc pentru motoarele cu mulți kilometri parcurși.
 3. Semi-sintetice. Compoziția acestora nu include mai mult de 25% din uleiurile din grupele III, IV sau V. Sunt mult mai eficiente decât cele minerale și mult mai ieftine decât cele sintetice.
 4. Sintetice. Compoziția acestora include mai mult de 30% din produsele din grupele III, IV sau V. Au un interval de înlocuire mult mai mare și dizolvă bine aditivii.

Autopieseonline24.ro: ulei de foarte bună calitate pentru mașina dvs.

În magazinul nostru online veți găsi mai mult de 2000 de tipuri de uleiuri de mașină de la 13 brand-uri. Motul, Liqui Moly sau Castrol, Febi Bilstein sau Startol, Vaico, Swag, Elf și Aral sunt printre cei mai faimoși producători. Datorita faptului ca exista nenumărate promoții și discount-uri, aici veți putea achiziționa uleiuri de motor la cele mai accesibile prețuri.

Notă: înlocuirea uleiului se face la un atelier de service pentru mașini.

Arată mai mult Arată mai puțin
Motoröl ShopMotor oil shopAceites para motor TiendaHuile moteur boutiqueOlio motore negozioMotoröl ShopMotoröl ShopMoottoriöljyt nettikauppaMotorolie winkelMotorolje ButikkMotorolja shopóleo de motor lojaMotorolie butikАвтомасла магазинMotorový olej obchodλαδια αυτοκινητου κατάστημα στο διαδίκτυοMotor olaj áruházOlej silnikowy sklep
 • Cele mai atractive preţuri

 • Posibilitatea de a economisi pe seama costurilor de livrare

 • Livrare rapidă

 • Selecţie imensă